fbpx

Allianz’ visie over Europese dividendaandelen

Allianz’ visie over Europese dividendaandelen

by Evelyn Verzelen
Fidesco praat regelmatig met beheerders van de grote beleggingshuizen wereldwijd. Onlangs was Allianz Global Investors aan de beurt. Sinds 1890 is Allianz een klinkende naam in de financiële wereld en alle wereldwijde know-how werd samengesmolten in een aparte entiteit met volgende key figures:
 
 

De meeting werd afgetrapt door Hans-Jörg Naumer (Global Head of Capital Markets & Research) om de economische toekomstvisie van Allianz te bespreken. Daarna volgde een persoonlijk gesprek met Gregor Rudolph-Dengel, beheerder van het European Equity Dividend Fund.
Ondanks alle politieke troubles en muntdepreciaties van de voorbije weken, blijft Gregor enkel speuren naar bedrijven met stevige fundamentals. Door de zwakte op de financiële markten, bedraagt zijn huidig gemiddeld dividend-rendement maar liefst 5%. Voor hem is de Europese beursmalaise is iets om te laten overwaaien, gezien de prijs onder de potentiële waarde ligt.
Ook al kan het geduld lang op de proef worden gesteld…